http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 12 rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel verde, o legatura busuioc, 500 g carnati (cruzi), 4 oua, 5 linguri pesmet, sare, piper, grasime pentru forma, 30 g cascaval ras, 2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare: Se spala rosiile, se sterg si li se taie cate un capacel. Se scobesc usor cu o lingurita si se lasa sa se scurga cu partea scobita in jos. Ceapa si usturoiul, spalate si curatate, se toaca marunt, la fel si patrunjelul si busuiocul. Se amesteca toate cu carnea din carnati (dupa ce s-a indepartat pielita). Se adauga ouale, 3 linguri de miez de rosii, pesmet, sare si piper si se framanta bine. Se umplu rosiile cu amestecul astfel preparat si se asaza intr-o forma unsa. Se presara deasupra cascavalul ras, se stropesc cu ulei de masline si se coc circa 45 de minute in cuptorul incins (treapta a II-a la aragaz).