http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Roşii umplute cu cârnat

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 rosii mari (a 150 g), un carnat proaspat (circa 150 g), o legatura busuioc, o lingurita pesmet, un catel de usturoi, sare, piper, 250 g telemea (putin sarata).

Mod de preparare: Se spala rosiile si se taie in doua (pe latime). Se scobeste miezul cu o lingurita (miezul se pastreaza) si rosiile se intorc cu gura in jos ca sa se scurga. Miezul se toaca marunt si se iau din el trei linguri care se amesteca cu umplutura de carnat (scoasa din pielita). Se adauga jumatate din busuioc - taiat fasii - pesmetul si usturoiul zdrobit.
Se gusta de sare si piper si se umplu jumatatile de rosii, sarate si piperate in interior.
Miezul de rosii ramas se pune intr-un vas de Jena si deasupra se aseaza rosiile umplute.
Se baga la cuptorul incins (170 grade C) si se lasa aproximativ 15 minute.
Se taie telemeaua felii si se aseaza peste rosii, presarand deasupra frunzulitele de busuioc. Se mai lasa cinci minute la cuptor.