http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Roşii cu cartofi la tigaie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 50 g slaninuta afumata, 1/2 kg de cartofi curatati si taiati pentru prajit (cartofi pai), 100 g telemea sau cascaval, 6 oua, 2 rosii, sare, piper, 1/2 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se prajeste slaninuta intr-o tigaie (fara untdelemn) pana ce devine crocanta, apoi se scoate. Se pun la prajit cartofii in untura lasata, peste care - la nevoie - se mai adauga putin untdelemn.
Se amesteca ouale cu branza rasa, se gusta de sare si de piper.
Se spala rosiile, se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie in bucatele mai mici.
Se toarna masa de oua cu branza peste cartofi si se pune sa se prajeasca. Deasupra se asaza rosiile si bucatelele de slaninuta prajita. Se lasa pe foc mijlociu, vreme de 8-10 minute, acoperite cu un capac.
La masa, se presara deasupra patrunjel tocat.