http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Rondele cu parmezan
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 g făină, praf de copt, sare, piper, 1 lingură busuioc uscat, 250 ml iaurt, 2 ouă, 75 g unt, 175 g parmezan, pudră de curry, 2 căţei de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 1 măr, salată verde, mozzarella.

Mod de preparare: Iaurtul se pune într-un castron, împreună cu un pliculeţ cu praf de copt. Se amestecă, se adaugă sarea, piperul, un vîrf de linguriţă de pudră de curry şi busuiocul uscat.
Se adaugă oul bătut, untul moale, parmezanul ras şi salata verde tocată mărunt.
Se presară ceapa verde tocată, usturoiul pisat, mărul dat pe răzătoare şi făina cernută, se frămîntă totul pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare, i se dă formă de rulou şi se introduce la rece 30 de minute.
Se taie în rondele potrivit de groase, se aşează într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor.
Se coc 25-30 de minute la foc mediu, avînd grijă să nu se ardă.
Se scot pe un grătar, se lasă la răcit timp de cinci minute, apoi se servesc.
În loc de parmezan, se poate folosi mozzarella dată prin răzătoare sau tăiată în cubuleţe.