http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Rites cu rozmarin
Reţetă tradiţională din România
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg faina, 40 g drojdie, sare grunjoasa, 10 g rozmarin (poate fi inlocuit cu marar verde sau cimbru), 250 ml untdelemn (este de preferat cel de masline).

Mod de preparare: Se framanta un aluat potrivit de tare din faina, drojdie, sare si apa calduta. Se lasa la dospit 30 de minute. Pe planseta unsa cu ulei se imparte aluatul in zece bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie cat mai subtire. Foaia se unge cu ulei si apoi se presara cu sare dura si rozmarin (sau marar, cimbru etc.). Se ruleaza foaia si se obtine un sul subtire, care se asaza in forma de spirala (de melc). Se intinde asa cum este cu sucitorul de lemn (putin, ca sa se aplatizeze), se unge cu ulei pe deasupra si se prajeste in untdelemn fierbinte. Se procedeaza la fel cu toate bucatile de aluat.
este o reteta maramureseana.