http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Risotto cu dovleac şi şuncă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez (cu bobul rotund), o bucata de dovleac (250 g), untdelemn fin, o ceapa mare alba, 100 g cascaval (uscat), 4 felii de sunca, 30 g smantana proaspata, sare, piper, 500 ml apa fiarta cu concentrat de pasare.

Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja si de seminte si taiati-l in feliute subtiri. Caliti-l 25 de minute in untdelemnul incins. Sarati, piperati.
Separat, curatati ceapa, tocati-o mai mare si caliti-o in alta tigaie, in untdelemn. Adaugati orezul, lasati-l putin sa se caleasca, apoi adaugati progresiv zeama de supa, amestecand mereu. Cand orezul e fiert (cam 20 de minute), adaugati cascavalul taiat cubulete si smantana, amestecand mereu. In final, incorporati dovleacul calit si sunca taiata, si ea, cubulete.
Incalziti din nou compozitia si serviti imediat.