http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Paste, pizza şi găluşte"

Ratatouille cu melcişori
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g melcisori, 1 vanata, 2 ardei grasi (eventual unul galben si unul rosu), 200 g dovlecei, 500 g rosii, 2 cepe, 100 ml ulei de masline, 2 catei de usturoi, busuioc, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie adanca, in uleiul incins (jumatate din cantitate). Dovleceii, spalati si zvantati, se taie in patru (pe lung) si pe urma bucatele mai mici, se pun in tigaie si se prajesc la foc potrivit circa 10 minute, amestecand continuu. Se curata ardeii de seminte si nervuri si se taie fasii, iar vanata se taie si ea in patru si pe urma felii mai groase. Cu o lingura pentru spuma se scot dovleceii si ceapa si se pun intr-un castron, iar in tigaie se adauga doua linguri de ulei si se lasa sa se-ncinga. Apoi se calesc circa 2 minute vanata si ardeii, se sareaza, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se dunstuiasca la foc mai mic circa 15 minute, amestecand din timp in timp. Se spala rosiile, se taie in patru si li se scot semintele (prin apasare). Melcisorii se fierb (al dente) in apa cu sare, dupa care se scurg. Cand vanata si ardeii s-au fiert, se scurg si ele si se rastoarna in castron. Se taie marunt usturoiul, se prajeste (fara sa-si schimbe culoarea) in uleiul ramas, se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc iute. Apoi se stinge focul, se adauga macaroanele, se sareaza, se pipereaza si se amesteca. Se varsa tot continutul tigaii in castron, se amesteca din nou, se decoreaza cu frunze de busuioc si ghiveciul astfel preparat se serveste caldut sau rece.