http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Rasol milanez din carne de viţel
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 bucăţi ossobuco de viţel, 1 ceapă mică, făină albă, 1 lămâie, pătrunjel, 1 căţel de usturoi, 1 anşoa sărată, vin alb sec, supă sau apă, 150 g unt, sare, piper.

Mod de preparare: Presăraţi cu făină ossobuco şi rumeniţi-le în unt. Adăugaţi sare şi piper. Turnaţi puţin vin alb în tigaie. Când vinul s-a evaporat, adăugaţi suficientă supă fierbinte (sau apă) pentru fierbere, care va dura aproape o oră.

Cu aproximativ 10 min. înainte de a lua compoziţia de pe foc, adăugaţi pătrunjelul, coaja de lămâie (numai partea galbenă), usturoi, ceapă, anşoa curăţată şi spălată, toate tocate împreună.

Se serveşte cu risotto (orez) cu şofran.