http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Quiche cu dovlecei
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 3 oua, 125 g unt, sare, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 rosii, 3 dovlecei, 2 linguri ulei de masline, piper, 1/2 legatura patrunjel, 2 fire menta, 100 g cascaval ras, 150 g smantana, boia de ardei, oregano uscat.

Mod de preparare: Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de minute la frigider. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si se decojesc. Se storc usor, apoi se taie feliute. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime si se da compozitia la cuptor.