http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pulpe de pui cu vermut
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 cepe, 1/2 legatura cimbru, 4 pulpe de pui (800 g), sare, piper, 2 linguri ulei, 1/8 l zeama concentrata de pasare (Knorr + apa), 1/8 l vermut sau vin rosu sec, 500 g morcovi.

Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se zvanta si se presara cu piper si sare. Ceapa se taie julien, iar cimbrul spalat si zvantat se alege frunzulita cu frunzulita.
Se prajesc pulpele de pui in uleiul incins, pana se rumenesc frumos pe toate partile, se adauga mai intai ceapa, se caleste si ea putin, si pe urma cimbrul, vermutul si zeama concentrata de pasare. Se dau la cuptorul incins la 200°C si se lasa circa 40 de minute sa se patrunda.
Se spala morcovii, se curata, se taie bucati potrivite, se pun langa carne si se mai lasa sa se prajeasca 20 de minute.
Se serveste cu garnitura de cartofi fierti sau paine alba de vatra.