http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4 pulpe de pui (a 200 g), 500 g morcovi subţiri, 4 cepe mici, 250 g ciuperci champignon, 400 g praz, 1/2 lămâie, 4 linguri ulei, sare, piper, 375 ml supă de pasăre (instant), 125 ml vin alb, pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală pulpele de pui, se zvântă bine şi se taie în jumătăţi. Se curăţă morcovii şi se taie bucăţi. Se curăţă ceapa şi se taie peştişori. Se curăţă ciupercile şi se taie în jumătăţi. Se spală lămâia cu apă caldă, se şterge bine şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun bucăţile de pui şi se rumenesc rapid, pe ambele părţi, cca 3 minute; se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă legumele şi feliile de lămâie şi se călesc împreună. Se toarnă supa de pasăre şi vinul şi se lasă să fiarbă câteva minute. Se acoperă cratiţa şi se introduce în cuptorul încins, pentru cca 30 de minute. Din când în când, se stropesc bucăţile de pui cu sosul format.
Se servesc pulpele cu legumele şi sosul din cratiţă şi presărate cu pătrunjel verde.