http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pulpe de pui cu ciuperci
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g ciuperci, 250 g ceapă de arpagic, 1 tulpină de praz, 4 pulpe de pui (800 g), sare, piper, 3 linguri ulei, 1 linguriţă cimbru (frunzuliţe), 1/4 l zeamă concentrată de pasăre (Knorr+apă), 1/8 l vin alb, 1/2 legătură pătrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie în 4. Ceapa curăţată se taie în două, iar prazul spălat şi curăţat se taie rondele. Pulpele de pui, spălate, zvîntate şi condimentate, se prăjesc în uleiul încins, se scot din tigaie şi se pun deoparte.
În uleiul din tigaie, se prăjesc ciupercile împreună cu ceapa, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se sting cu vin şi zeamă concentrată de pasăre. Se adaugă pulpele de pui şi se lasă să fiarba încet, cu capac, aproximativ 45 min.
Se scot pulpele, se încorporează în sos pătrunjelul verde tocat (care se poate lega cu puţină făină sau amidon) şi se servesc cu pîine albă sau cu cartofi prăjiţi.