http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de porc la tavă cu legume pasate

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 2 cepe, 500 g roşii, 1 pahar de vin, putina nucşoară, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea spălată şi zvântată, presarată cu sare şi piper, se pune într-o cratiţă şi se dă la cuptor la foc potrivit circa 45 minute.

În timp ce se frige carnea, se taie ceapa în rondele, se curăţă roşiile de pieliţe, se taie, se amestecă şi se pun peste carnea rumenită. Se adaugă vinul şi nucşoara rasă. Se acoperă cratiţa şi se pune din nou la cuptor timp de o oră.

Când carnea este bine pătrunsă, se scoate şi se aşează pe un platou. Sosul se pasează şi se serveşte împreună cu friptura sau în sosieră.