http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 100-120 g slăninuţă afumată feliată subţire, 3 căţei de usturoi, sare, piper, cimbru uscat, 1 ceaşcă vin, ulei

Mod de preparare: Se feacă pulpa de porc cu puţină sare, usturoi pisat şi cimbru, apoi se presară piper proaspăt macinat. Se pune pulpa într-un vas în care acoperim fundul cu ulei şi o ceaşcă cu vin. Se acoperă pulpa cu felii de slănină ce vor fi fixate cu scobitori.

Se acoperă cu o folie de staniol şi se pune în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aproximativ 2 ore. După acest interval, se scoate folia şi se lasă feliile de slănină să alunece în tavă, lângă carne.

Se întoarce pulpa cu usturoiul în sos şi se lasă să se rumenească la 200°C, apoi se roteşte iar şi se mai lasă încă 10-15 min., în functie de puterea cuptorului, astfel încât usturoiul să nu se ardă şi să devină amar.