http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: O pulpa de miel 2 kg, 500 ml vin rosu, 20 g menta, 100 g usturoi, 20 g baze pentru mincaruri (knorr), 100 g susan, 100 g miere, 150 ml ulei.
Pentru bait: 2 pahare de vin alb, 3 foi de dafin, crengute de cimbru, boabe de mustar, boabe de piper, un catel usturoi.
Pentru umplutura: 300 g legume mexicane, 300 g cascamal ras, piper.

Mod de preparare: E bine de stiut ca o friptura de miel frageda este buna atunci cind este tinuta 3-4 ore la un bait si va recomand sa tineti carnea in acest sos.
Se dezoseaza carnea de pe linga os astfel ca pulpa sa fie ca o foaie in momentul indepartarii osului si se tine in sosul obtinut circa 3-4 ore. Dupa acest timp carnea scoate din sos se condimenteaza pe ambele parti: cu baze pentru mincaruri, menta, usturoul pisat.
Se intinde pe masa de lucru, se unge cu ulei, se adauga peste aceasta legumele mexicane, cascavalul ras, piper dupa gust, mararul verde, se ruleaza, se unge cu miere toata suprafata pulpei, se presara susanul .
Se infasoara intr-intr-o folie de aluminiu, se leaga cu o ata mai groasa de la un capat si terminind la celalalt, se pune intr-o tava adinca si se toarna sosul folosit la fragezimea carnii, se da la cuptorul bine incins circa 1 ora, completindu-se cu vin indoit si menta pisata cu apa.
Dupa acest timp, pulpa se scoate, se lasa 10 minute sa se raceasca, se indeparteaza ata cu care a fost legata folia, se indeparteaza aceasta si se serveste ca fel de baza.