http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de miel cu ratatouille

Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pulpă de miel (cca.1,2 kg), 2 căţei de usturoi, cîte 1/2 linguriţă cimbru uscat, busuioc, rozmarin si oregano, 250 g cartofi, 125 g ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras galben, 250 g dovlecei, 1 vînătă mică, 2 linguri ulei de măsline, 375 ml vin alb, sare, piper.

Mod de preparare: Curatati usturoiul si pisati-l. Spalati carnea, uscati-o pe un servet de bucatarie, sarati-o si piperati-o. Presarati usturoiul si verdeata peste carne, apoi frecati-o bine cu acestea, astfel incat sa se patrunda bine. Incingeti cuptorul la 220 ºC. Pregatiti legumele, apoi taiati-le marunt.
Asezati pulpa pe o tava unsa in prealabil cu grasime, apoi stropiti-o cu ulei. Lasati-o la cuptor cca. 15 minute si stingeti cu vinul alb. Reduceti temperatura la 200 ºC, fierbeti friptura mai departe 40 de minute si stropiti-o incontinuu cu sosul format.
Presarati legumele peste carne, condimentati cu sare si piper si mai fierbeti alte 45 de minute. Dupa aceea, deschideti usa cuptorului si lasati carnea asa inca 10 minute. La final, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se linisteasca 10 minute in folie de aluminiu. Condimentati legumele. Serviti 2 linguri de legume drept garnitura alaturi de friptura, iar restul pasati-l impreuna cu sosul de la friptura si turnati-l peste aceasta.