http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pulpă de miel cu fasole

Timp de preparare: 3 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: O pulpa de miel fara piele sau grasime de 2,5 kg, 1 kg fasole (alba, tucara sau cel mai bine verde, dar nu pastai, ci acea varietate de fasole de culoare verde), 2 cepe, 5-6 rosii coapte, 4 catei de usturoi, 100 g unt, cimbru, sare, piper.

Mod de preparare: Se lasa fasolea alba sau tucara peste noapte acoperita cu apa; cea verde doar o ora. Se strecoara si se pune intr-o oala la fiert, la foc mediu, acoperita cu apa rece. Se firebe cam una-doua ore, in functie de fasole. Se spumeaza la inceput si se sareaza la mijlocul fierberii. Se aprinde cuptorul la maximum. Se curata doi catei de usturoi si se taie in feliute cu care se impaneaza pulpa. Se unge pulpa cu ulei si se pune pe grila din cuptor cu partea bombata in jos. Se lasa cam 20 de minute la foc mare. Se reduce focul la temperatura medie si se varsa un pahar de apa in tava de sub grila. Se intoarce pulpa si se lasa inca 20-25 de minute. Cand pulpa este bine facuta (o andrea subtire de metal infipta pana la os iese cu varful cald) se stinge cuptorul, se mai intoarce o data pulpa si se lasa inca cel putin 10 minute. Pe timpul ultimei faze de coacere a pulpei se curata cepele si se taie solzisori. Se curata coaja de pe rosii si se taie cubulete ,se curata restul de usturoi si se taie feliute. Se topesc 50 g de unt si se caleste ceapa, se adauga usturoiul, o crenguta de cimbru, apoi rosile. Se lasa sa fiarba inabusit timp de 15 minute. Se adauga fasolea si se lasa pe foc moale pana cand trebuie servita. Doar atunci se adauga untul ramas si se lasa sa se topeasca amestecandu-se din cand in cand. Sucul scurs in tava de sub grila se varsa intr-o sosiera. Se taie pulpa, si sucul rezultat se adauga in sosiera. Se potriveste cu sare si piper. Cum mielul se raceste repede, trebuie prevazute farfurii calde.