http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui rumenit cu fenicul şi costiţă

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 puisori (de marimea unui grepfruit), 2 linguri tarhon tocat, 4 felii de costita, 2 bulbi de fenicul taiati pe lungime, 4 rosii taiate in doua (chiar si din conserva), 2 linguri ulei de masline (de cea mai buna calitate).

Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Aseza feniculul si rosiile intr-o tava de friptura si stropeste cu ulei de masline. Da la cuptor 15 minute si apoi asaza puisorii deasupra.
Presara tarhonul si acopera pieptul cu costita. Presara sare si piper negru, proaspat macinat, si da din nou la cuptor timp de 30 minute.
Amesteca apoi 100 ml suc de portocale, sucul de lamaie si o lingura de otet alb si pune amestecul in tava in ultimele 5 minute. Dupa ce puisorii s-au rumenit, cresteaza un copan pentru a verifica daca sunt patrunsi: daca sucul este limpede, inseamna ca sunt facuti.
Srveste puisorii intregi, pe un pat de fenicul si rosii rumenite, si stropeste cu sosul din tava, pe care il torni din sosiera.