http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui picant

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un pui de 1,5 kg, 150 g slanina impanata, 4 cepe de apa, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri ulei, sare, piper, 4 linguri cimbru tocat.

Mod de preparare: Se spala puiul, se sterge si se taie in bucati mari. Slaninuta se taie felii, ceapa se toaca mare iar ardeiul se taie felii late. Se topeste slaninuta in putin ulei, se scoate si se pune deoparte. Se introduce ceapa in tigaie si se caleste. Se pudreaza puiul cu sare, piper si boia si se prajeste la foc iute, in tigaia cu ceapa. Se adauga cimbrul si se lasa sa se inabuse bine, in vasul acoperit. Se adauga feliile de ardei gras, slaninuta si se mai lasa pe foc vreo 15 min.
Se serveste imediat.