http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui pe pat de cuş-cuş
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 300 g cuş-cuş, 2 dovlecei, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 2 ardei capia, 1 ardei gras, 3 roşii, 1 morcov, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, mărar, sfeclă roşie, castraveţi muraţi.

Mod de preparare: Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă şi se taie în rondele subţiri.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi mai mari. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, usturoiul şi ardeii. Se călesc pînă cînd capătă o culoare aurie, se adaugă dovleceii, morcovii şi se prăjesc pînă cînd se înmoaie.
Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe, sare şi piper. Se presară mărar tocat, se mai prăjesc timp de cinci minute şi se opreşte focul.
Pulpele de pui se condimentează, se prăjesc în ulei încins şi se pun pe un platou.
Cuş-cuş-ul se opăreşte cu apă fierbinte, se amestecă cu sare, piper şi două linguri de ulei. Se adaugă legumele şi se servesc presărate cu verdeaţă tocată.
Se pot servi cu salată de sfeclă roşie sau castraveţi muraţi.