http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui marinat cu lămâie
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg, 2 lamai, 1 capatana de usturoi, 1 crenguta de rozmarin, 1 lingurita boabe de coriandru, 2 linguri faina, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie o lamaie felii, cealalta se stoarce, iar zeama se pune deoparte. Se transeaza puiul in patru, se taie picioarele in doua, se pun cele 6 bucati intr-un castron si se acopera cu feliile de lamaie. Peste ele se toarna zeama de lamaie si 2 linguri de ulei si se presara rozmarinul si jumatate din boabele de coriandru. Se acopera vasul cu o folie de plastic, se baga la frigider si se lasa la marinat doua ore, intorcand bucatile din cand in cand. Se-ncinge cuptorul la 210 grade C si se taie capatana de usturoi, cu coaja cu tot, in doua. Se scurg bucatile de pui, se asaza intr-o tava, se pudreaza cu faina cernuta, iar la mijloc, intre ele, se pune o jumatate de capatana de usturoi. Se toarna deasupra 2 linguri de ulei, se sareaza, se pipereaza, se presara boabele de coriandru ramase, se baga la cuptor 25 de minute.
Puiul rumenit bine si crocant se serveste cald, cu mamaliguta.