http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui la cuptor cu sos de smântână
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 buc. fileuri de piept de pui, 2 buc. pulpe (fara pielita si os), sare, piper, 80 g ceapa, 20 g unt, 200 g smintina, 300 ml lapte, o lingurita amidon sau faina pentru legat sosul, 300 g ciuperci, 5 fire tarhon, o cutie de boabe de porumb, grasime pentru uns tava.

Mod de preparare: Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau amidonul si se mai lasa 2-3 minute. Se incorporeaza in sos ciupercile, porumbul scurs si tarhonul. Se pune carnea intr-o tava unsa, si se toarna peste ea sosul. Se lasa aproximativ o ora la cuptor.
Se serveste cu vin alb sec.