http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui fript cu varză de Bruxelles
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg pui, 100 g unt, 1,5 kg varza de Bruxelles, 100 g cascaval, 50 g faina, 350 ml lapte, 200 g smantana, 25 g bulion de tomate, piper, sare.

Mod de preparare: Puiul se curata, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in jumatate din cantitatea de unt. In untul ramas se caleste faina, se stinge cu laptele amestecat cu smantana si bulionul, se adauga carnea si se fierbe 20 min.
Varza de Bruxelles se firbe timp de 20 min. in apa cu sare, se scurge bine, se asaza intr-un vas de cuptor uns cu unt, se presara peste ea cascavalul, se toarna pe deasupra unt topit si se da vasul la cuptor pentru gratinare.
La servit, la fiecare portie, se pune cate o bucata de carne si o cantitate de varza de Bruxelles, peste care se toarna 2-3 linguri de sos.