http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor
Reţetă semi-vegetariană

Ingrediente: 6 jumatati de piept de pui (fara os sau piele), batut ca pentru snitele, faina pentru a trece carnea prin ea, sare, piper, aproximativ 1/2 l supa de pui, 1 sticluta de sau gogosari murati fara seminte si taiati in bucaturi (taiati sa fie cam 1 cupa), putin vin (cam 1/4 cupa).

Mod de preparare: Intr-o punga de plastic se pune faina + sare + piper si se amesteca bine. Se pun pe rind feliile de pui si se scutura punga inchisa, se scoate carnea si se scutura de excesul de faina. Intre timp se incinge ulei intr-o cratita (dar nu cu teflon, pentru ca microbucatile ce se aduna pe fundul cratitei se vor folosi mai tirziu). Se rumeneste putin carnea pe ambele parti (dar atentie sa nu se arda). Pe cum se termina carnea, se aseaza pe un platou cald si se pastreaza caldute. Cind toata carnea s-a terminat, se aseaza in tava intr-un singur strat. Peste ele si intre ele se pun bucatile de muraturi, iar deasupra se toarna un sos facut in cratita unde s-a fript carnea in felul urmator. In cratita fierbinte inca, se toarna putin vin si cu o lingura de lemn se desprinde de fundul tigaii fiecare bucatica ce s-a prins (acolo s-a adunat multa aroma din pui) si cind incepe sa scada se toarna in tava peste pui cu putina supa, sa acopere aproape carnea. Se coace la foc potrivit inca 20 minute sau pina carnea este frageda si furculita intra usor in ea.
Se serveste cu sosul in care a fost gatit. Cartofi piure merg grozav cu aceasta mincare.