http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu muştar la cuptor

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui, 2-3 linguri muştar, 50-100 ml ulei,1 lămîie, sare, piper, condimente dupa preferinţă, cartofi, ţelină (rădăcină), morcovi.

Mod de preparare: Se curăţă puiul, se spală, se condimentează şi se pune într-o tavă.
Într-un shaker, se pun uleiul, muştarul, zeama de lămîie, puţină sare şi un pic de apă sau bere. Se agită bine pînă devin ca o cremă subţire.
Cartofii, ţelina şi morcovii se curăţă, se taie în bucăţi mai mari, se condimentează şi se pun în jurul puiului. Crema de muştar se toarnă peste pui şi cartofi. Se mai adaugă puţină apă (aproape cît să acopere cartofii). Se dă la cuptor şi se coace aproximativ 1 1/2 ore la 180 grade C.