http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu legume şi afumătură

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pulpe de pui, 100 g afumatura, un fir de praz, 200 g fasole verde, 100 g boabe porumb, 100 g mazare, 2 ardei grasi, ulei de masline, sare, piper, 2 catei de usturoi, mujdei, menta proaspata, zeama de lamaie.

Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza si se prajesc in ulei incins, rumenindu-se bine. La fel se procedeaza si cu afumatura taiata cubulete. Apoi se pun intr-un castron, se presara usturoiul taiat marunt si se acopera sa stea la cald.
Fasolea verde, mazarea si porumbul se fierb, prazul se taie rondele si ardeii grasi – felii. Apoi toate se amesteca, se toarna peste ele ulei de masline, putina zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza.
Pulpele de pui se pun pe o farfurie, alaturi se asaza legumele si se pot servi cu mujdei.
Se poate decora cu frunze de menta.