http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui cu fasole verde

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui, 750 g fasole, 2 linguri untura, 1 ceapa, 1/2 pahar zeama de carne sau apa, 5-6 rosii, 1 lingurita verdeata, sare, 1 lingurita faina.

Mod de preparare: Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina, se amesteca si se lasa sa se prajeasca putin ceapa cu faina. Se adauga jumatate de ceasca zeama de carne (in lipsa, apa), fasolea curatata si spalata si rosiile, curatate de pielite, fara seminte si taiate bucati. Se pune sarea si verdeata si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic ½ ora. Se da apoi la cuptor ca sa scada zeama bine. Se poate prepara si cu ceapa cruda, adaugind-o in acest caz o data cu zeama de carne.