http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu ceapă caramelizată
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 8 pulpe de pui curatate de pielita, 2 linguri ulei de masline, 8 cepe mici taiate in doua, 500 ml vin alb sec, 3 linguri mustar, 150 ml smantana, 3 linguri patrunjel tocat.

Mod de preparare: Incingeti uleiul si prajiti carnea timp de 3 minute, pana se rumeneste usor. Scoateti carnea din tigaie cu ajutorul unei spumiere. Adaugati ceapa, acoperiti tigaia si inabusiti timp de 10 minute, la foc mic, miscand tigaia din cand in cand.
Adaugati carnea impreuna cu vinul, potriviti de sare si piper si aduceti la punctul de fierbere. Micsorati flacara si inabusiti timp de 10-15 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate iar carnea se patrunde.
Adaugati mustarul si smantana, tineti pe foc inca 2 minute si apoi presarati patrunjelul.
Serviti cu rosii coapte cu usturoi si cartofi gratinati.