http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui cu bame şi ceapă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 pui mare, 1/2 kg de bame, o ceapa, 50 g unt, 5-6 rosii, 3 linguri de vin alb, patrunjel verde, sare, ulei, bors sau otet.

Mod de preparare: Se spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa 10-15 minute, apoi se limpezesc cu multa apa rece. Se taie carnea de pui in bucati potrivite, se pune in cratita cu ulei, se acopera si se lasa pe foc mic pina se rumeneste frumos. Se pune atita apa cit sa acopere carnea si se lasa vasul sa fiarba la foc domol. Cind carnea este aproape fiarta, se pun bamele, patrunjel, sare, rosiile taiate, vinul si se continua fierberea la cuptor pina cind sosul scade potrivit.
Serviti preparatul cald.