http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Pui cu bame (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 8 pulpe de pui (750 g), 2 linguri unt topit, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 60 ml ulei de măsline, 2 cepe mari tăiate rondele, 1 conservă roşii decojite (circa 450 g), 1/4 linguriţă piper măcinat, 1 conservă bame (circa 825 g).

Mod de preparare: Se spala pulpele, se aseaza pe un gratar in tava de aragaz unsa putin, se baga la cuptor, sub grill, si se rumenesc 12 minute la foc potrivit. Se unge din cand in cand cu unt topit si putin usturoi si cand e gata se pune deoparte, la cald. Se-ncinge uleiul intr-o cratita, se prajesc ceapa si restul de usturoi circa 3 minute la foc iute, amestecand intruna, apoi se da focul mai mic si se mai dunstuiesc inca 10 minute, amestecand din timp in timp. Se adauga rosiile si piperul, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba alte 5 minute. Se incinge cuptorul la 190 grade C. Se incorporeaza si bamele scurse bine, se fierb si ele - tot cu capac - 10 minute, dupa care se rastoarna intr-o forma rezistenta la foc. Se pun si pulpele de pui peste bame, se baga la cuptor si se lasa 15 minute sa se patrunda.
Puiul cu bame se serveste cald, cu paine de casa, masline si branza.