http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui cu arpagic
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui de circa 1,4 kg transat, 200 ml otet bun, 1 cub de concentrat de carne de pasare (Knorr), 200 g arpagic, 3 catei de usturoi, 50 g unt, 2 linguri ulei, 4 fire patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti bucatile de pui pana ce se rumenesc pe toate partile. Scoateti-le din cratita, lasati-le sa se scurga si aruncati uleiul in care le-ati prajit.
Puneti cratita din nou pe foc, cu 20 g unt, si prajiti putin cepele de arpagic - curatate si intregi -, fara sa le lasati sa-si schimbe culoarea. Turnati peste ele otetul, adaugati cubul de concentrat de pasare faramitat si 300 ml de apa fierbinte, sarati, piperati si amestecati intruna pana ce incepe sa clocoteasca.
Faceti focul mai mic, puneti puiul inapoi in cratita si adaugati cateii de usturoi zdrobiti. Lasati sa fiarba 40 de minute, fara capac, amestecand din timp in timp. Sosul trebuie sa fie cat mai scazut si bucatile de pui imbibate bine.
Scoateti carnea pe un platou, puneti in cratita untul ramas si amestecati bine. Turnati sosul peste pui, decorati cu frunzulite de patrunjel si serviti-l imediat.