http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Fripturi"

Pui condimentat la cuptor
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui mare, 100 ml ulei, 100 ml supa de pui, zeama de la o lamâie, 3 legaturi ceapa verde, 1 lingurita menta, 1 lingurita chimen, 1 lingurita maghiran, 1 lingurita ghimbir, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Puiul se curata si se spala. Se taie partea din spate în doua si se preseaza cu podul palmei astfel încât sa ramâna plat. Puiul se pune, cu pieptul în jos, într-o tava în care s-a pus anterior uleiul, si se da la cuptor pentru 15 minute. Ceapa verde se toaca marut si se adauga peste pui dupa cele 15 minute, dupa ce în prealabil s-a întors puiul. Se adauga supa si condimentele, se potriveste de sare si piper si se pune tava la cuptor pentru înca 35 minute, la foc potrivit. Cu 5 minute înainte de a fi scos de la cuptor, se pune usturoiul taiat feliute.