http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură în camaşă de ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 80 g ciocolata amara, 4 oua, 80 g zahar, 80 g unt, 1 baton de vanilie, 80 g migdale sau alune macinate.
In plus: grasime si zahar pentru forme, 100 g ciocolata amara, 300 ml frisca batuta.

Mod de preparare: Se sfarama ciocolata cu un ciocan de lemn si se pune sa se topeasca pe baie de aburi intr-un castronel, amestecand. Cand e gata, se lasa sa se raceasca putin.
Se despart ouale. Se amesteca untul cu zaharul (cu robotul sau cu o lingura de lemn) pana cand se dizolva. Se adauga pe rand galbenusurile.
Se taie batonul de vanilie in doua, pe lung, si se scot semintele cu un cutit ascutit. Se pune in compozitia de unt si oua, impreuna cu ciocolata topita si migdalele macinate.
Se bat albusurile spuma, impreuna cu restul de zahar. Se baga in masa de ciocolata. Se porneste cuptorul.
Se iau 6 forme mici, rezistente la foc, se ung cu unt si se presara cu zahar. Se pun pe o tava de prajituri umpluta cu apa, care sa se ridice la o treime din inaltimea formei. Se toarna aluatul in ele. Se lasa la copt 20 de minute.
Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. Ciocolata ramasa (zdrobita) se topeste in 100 g smantana fierbinte. Se desprind prajiturile cu un cutit, se rastoarna si se toarna peste ele sosul de ciocolata.
Se decoreaza cu frisca.