http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură fină cu mere
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru umplutura: 75 g zahar, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, scortisoara (intreaga), 500 g mere acrisoare, 200 ml apa.
Pentru aluat: 200 g unt moale, 150 g zahar, 4 oua, coaja rasa de la o lamaie, 200 g faina. In plus: grasime pentru uns forma, 2 linguri pesmet si 1-2 linguri zahar pudra.

Mod de preparare: Umplutura: se pune la fiert apa impreuna cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si scortisoara. Se lasa sa dea cateva clocote si se stinge focul. Se curata merele, se scot semintele si partea lemnoasa, se taie felii si se introduc in zeama preparata. Se dau in clocot, se lasa sa fiarba incet 2 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Aluatul: se amesteca (spuma) untul cu zaharul, se adauga ouale si coaja de lamaie, si la urma faina. Se unge o forma (cu diametrul de 24 cm), se tapeteaza cu pesmet si pe fund se intinde jumatate din aluat (cu degetele). Se scurg bine merele, se imprastie peste aluat si se acopera cu cealalta jumatate de aluat. Se baga prajitura la cuptorul incins (175 grade C) si se coace circa 40 de minute. Inainte de a o servi, se pudreaza cu zahar pudra.