http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu vişine şi cireşe
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g mascarpone, 250 g brînză de vacă, 250 ml frişcă, 125 ml iaurt, 6 ouă, 320 g zahăr tos, 300 g vişine, 300 g cireşe, zahăr vanilinat, 180 g făină, 1/2 linguriţă de sare, 5 g gelatină, mentă, ulei.

Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, apoi se topeşte la bain-marie. Ouăle se mixează împreună cu 180 g zahăr tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea, pînă cînd îşi dublează volumul.
Se adaugă făina, se amestecă şi compoziţa rezultată se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu ulei.
Se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu circa 10-15 minute. Se îndepărtează hîrtia, se taie blatul în două foi şi se lasă la răcit.
Într-un vas mai mare, se amestecă iaurtul, brînza mascarpone, brînza de vacă şi zahărul tos rămas.
Se mixează pînă cînd nu se mai simte zahărul, se adaugă frişca mixată, gelatina răcită şi se amestecă.
Se pune o parte din cremă peste o foaie, se suprapune cealaltă foaie şi se unge cu restul de cremă. Se decorează cu cireşe şi vişine fără sîmburi şi mentă.
Dacă nu avem cireşe şi vişine proaspete, putem folosi fructe din compot.