http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu mere şi brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Aluatul: 200 g brînză de vacă, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 ouă, un vârf de cuţit de sare, 6 linguri lapte, 1/8 l ulei, 500 g făină, 1 plic praf de copt.
Umplutura: 1 kg mere, 160 g zahăr, 1/2 linguriţă scorţişoară, 30 g stafide, 250 g brânză de vaci, 3 ouă, 125 g smântână, 1 lingură rom.

Mod de preparare: Brânza, scursă bine, se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, ouăle, sarea, laptele şi uleiul. Se încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt. Se frământă un aluat potrivit şi omogen, care se întinde într-o formă rotundă, unsă. Stafidele se spală sub jet de apă fierbinte, se scurg bine. Merele se curăţă de coajă, de căsuţa cu sâmburi şi se taie felii. Se aşază peste aluat, se presară deasupra stafidele, iar peste ele, 80 g zahăr amestecat cu scorţişoara. Se introduce forma în cuptorul încins la foc potrivit, pentru 25 de minute. Între timp, se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr, ouăle, smântâna şi romul. Se scoate prăjitura din cuptor, se pune deasupra compoziţia de brânză şi se mai dă la cuptor pentru 20 de minute.