http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu marţipan
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 ouă, 150 g zahăr tos, 250 ml apă, 500 g făină, 1 linguriţă de praf de copt, 6 linguri de cacao, zahăr vanilinat, 300 g unt, 300 g zahăr pudră, esenţă de rom, sare, un baton de marţipan, 150 g caise confiate, mentă, ulei, 200 ml lapte.

Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă apa fierbinte cu trei linguri de cacao şi se lasă la răcit. Zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, 100 g unt şi sarea se mixează într-un bol.
Se adaugă ouăle, cacaua dizolvată în apă şi praful de copt. Se mixează, se adaugă făina şi se amestecă. Se tapetează o tavă cu hîrtie pentru copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia.
Se coace la foc mediu 30 de minute, încercînd cu o scobitoare dacă este gata. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cinci minute, apoi se îndepărtează hîrtia.
Într-un bol, se pun untul şi cacaua rămasă, zahărul pudră şi esenţa de rom. Se mixează totul pînă cînd devine o cremă pufoasă.
Se acoperă cu folie de plastic şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Se taie blatul în trei foi, se ung cu cremă, se presară caise confiate şi marţipan ras.
Se suprapun foile, se ung cu cremă şi se decorează cu mentă.
La cremă, se mai poate adăuga şi lapte dulce, adăugănd încă două linguri de cacao.