http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu mango
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 400 g făină, 130 g unt, 150 g zahăr tos, 50 g zahăr brun, 2 bucăţi mango, 2 ouă, miere, zahăr vanilinat, pudră de scorţişoară, esenţă de rom, praf de copt, 1/4 linguriţă de sare, 1 lămîie, îngheţată, frişcă, nucă de cocos.

Mod de preparare: Bucăţile de mango se curăţă de coajă şi sîmbure, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron.
Într-o tigaie, se topesc 30 g unt şi 30 g zahăr. Se adaugă fructele, sucul de lămîie şi se călesc pînă cînd se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă fructele să se răcească.
Restul de unt, zahăr tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat se amestecă bine cu ouăle şi se mixează pînă cînd rezultă o cremă lichidă.
Se adaugă o lingură de miere, o linguriţă de pudră de scorţi­şoară, o linguriţă de esenţă de rom, un pliculeţ cu praf de copt şi sarea.
Se presară făina cernută, se mi­xează, se adaugă fructele ră­cite şi se amestecă bine cu o lingură.
Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făi­nă, se presară zahărul brun, se introduce în cuptor şi se coace 45-60 de minute.
Se poate servi cu îngheţată sau frişcă amestecată cu nucă de cocos.