http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu dovleac şi morcovi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 700 g dovleac, 200 g morcovi mijlocii, 300 g zahar, 4 oua, 350 g faina, 100 g stafide, 100 g samburi de nuca, 350 ml untdelemn, 2 lingurite praf de copt, o lingurita de scortisoara, fructe confiate sau din dulceata, pentru decorat.

Mod de preparare: Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in cuburi si fierbeti-l in apa clocotita vreme de 20 de minute. Strecurati-le si pasati-le (prin sita sau cu mixerul) pentru a le transforma in piure.
Porniti cuptorul. Curatati morcovii de coaja si radeti-i. Spargeti ouale intr-un castron si bateti-le repede cu untdelemnul si zaharul. Adaugati in ele piureul de dovleac, morcovii rasi, samburii de nuca, stafidele si scortisoara. Cerneti faina cu praful de copt deasupra compozitiei. Amestecati bine.
Ungeti o forma rotunda cu unt si varsati in ea compozitia. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca o ora. Verificati cand e gata, intepand prajitura cu o macaroana sau cu un pai. (Trebuie sa iasa afara uscate.) Scoateti forma din cuptor si lasati-o sa se raceasca, inainte de a rasturna din ea prajitura.
Decorati-o cu fructe confiate, taiate subtiri, sau cu boabe de visine din dulceata.