http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu căpşuni sau fragi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 6 oua, 8 linguri zahar, 150 g amidon alimentar.
Pentru crema: 200 g unt, 1 kg capsuni sau fragi, 300 g zahar.

Mod de preparare: Se bat albusurile spuma cu un virf de cutit de sare, pina se ingroasa, apoi se adauga zaharul si galbenusurile, batindu-se in continuare. La urma se adauga amidonul sub forma de ploaie. Se coace in tava unsa si tapetata. Dupa racire se taie in 2 din grosime.
Crema: se freaca untul spuma cu zaharul si se adauga capsunile sau fragutele intregi, amestecindu-se usor. Aceasta compozitie se pune intre foile pandispanului. Deasupra se presara zahar pudra.
Se consuma rece.