http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 270 g faina, 1 plic drojdie uscata, 170 ml lapte caldut, 50 g zahar, 1/2 plic zahar vanilat, 70 g unt moale.
Pentru razatura: 100 g unt rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara.
Pentru umplutura: 800 g branza de vaca, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, 220 g smantana acrisoara, 225 g magiun de prune, 5 linguri vin dulce.

Mod de preparare: Se framanta un aluat din toate ingredientele (pentru aluat) si se lasa sa creasca la loc cald acoperit cu un stergar - aproximativ 50 de minute.
Din unt, zahar, faina si scortisoara se face un aluat care se da pe razatoare si se lasa la rece. Se amesteca bine branza, ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, coaja de lamaie si smantana acrisoara, pana ce compozitia devine neteda. Se amesteca, de asemenea, magiunul cu vinul pana ce devine cremos.
Se intinde aluatul intr-o tava unsa, se ridica putin pe margini si se inteapa cu o furculita. Deasupra se pune stratul de branza, peste care se presara razatura si se toarna - din loc in loc - magiunul subtiat cu vin. Se da prajitura la cuptorul incins la 190 grade C si se coace 30-40 de minute, pana ce se rumeneste frumos.