http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură cu alune şi ciocolată
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g unt moale + 20 g pentru forma, 100 g zahar tos, 4 oua (galbenusuri si albusuri separate), 100 g iaurt, 100 g alune curatate si taiate (zdrobite), 5 linguri dulceata de caise, 50 g ciocolata amaruie rasa, coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare: Se freaca bine untul cu 50 g de zahar tos, pana ce se face spuma. Se adauga galbenusurile unul cate unul, pe urma iaurtul, alunele si coaja de lamaie.
Se bat albusurile spuma, adaugand restul de zahar tos si se incorporeaza in crema de unt - primul sfert amestecand energic iar restul - putin cate putin - amestecand usor. Se toarna intr-o forma unsa (antiadeziva), se baga la cuptorul incins la 190 grade C si se coace 35 de minute. Apoi se scoate prajitura din cuptor, se desprinde de pe margini, se lasa sa se raceasca si se rastoarna.
Se pune sa fiarba dulceata cu o lingura de apa si dupa ce-a dat cateva clocote se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se intinde peste prajitura si apoi se presara deasupra ciocolata rasa si zaharul pudra.