http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Prăjitură Stela
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 2 foi Lica, 250 g biscuiţi simpli, 300 ml lapte.
Cremă: 2 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachete zahăr vanilat.
Spumă: 2 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachete zahăr vanilat.

Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până se albesc, pui vasul pe baie de aburi şi amesteci continuu. După ce crema se îngroaşă o dai la rece şi o amesteci apoi cu untul frecat spumă. Aşezi o foaie Lica pe platou, torni jumătate din cremă peste foaie. Peste cremă aşezi strâns, unul lângă altul, biscuiţi înmuiaţi pe rând în laptele foarte puţin încălzit. Peste stratul de biscuiţi întinzi crema rămasă, iar deasupra aşezi cealaltă foaie.
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, o dai la rece. Baţi apoi din nou spuma cu zahărul pe baie de aburi până luceşte şi o întinzi peste prăjitură. Razi fin ciocolată şi dai prăjitura la rece. După 3-4 ore o tai în bucăţi pătrate.