http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Supe cu legume"

Potage parmentier
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 fire de praz (numai partea alba), 1/2 kg cartofi, 2 linguri de unt, 2 linguri de smintina, 1,5 l apa, sare, piper, patrunjel.

Mod de preparare: Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba bine. Se mixeaza cu smintina, sare, piper. Se pun in supiera si se orneaza cu patrunjel tocat.
Alte variante: se inlocuieste apa cu zeama de pui, se adauga telina, se adauga ceapa, etc.
Se serveste cu crutoane de piine rumenite in unt.