http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Porc sau mînzat cu varză dulce

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg de carne, o varză, 500 g roşii, sare, piper, 1 ardei gras, 2 linguri cu ulei sau untură, 2-3 linguriţe de borş concentrat sau 1/2 litru borş, 2 cepe.

Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se pune să se prăjească împreună cu ceapa înăbuşită în ulei şi se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă. Se taie varza în două, se opăreşte apoi fiecare jumătate, se taie subţire ca tăiţeii sau se dă pe răzătoare. Se pudrează cu sare, se stoarce şi se pune în tigaia cu carne. Se adaugă roşiile curăţate de coajă şi seminţe, tăiate felii. Se adaugă boabe de piper, ardeiul gras tăiat fideluţă, borşul şi untura sau uleiul. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la cuptor, pînă scade.