http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Pogăcele de jumări cu susan

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g jumari de porc, 5 oua, 1 ceasca de apa, 800-850 g faina, 50 g drojdie de bere, sare, susan.

Mod de preparare: Se trec jumarile prin masina de tocat, apoi se amesteca cu faina, 4 oua si drojdia dizolvata in apa calduta. Se pune si un praf de sare si se framanta aluatul pana devine elastic. Se intinde o foaie de 5 mm grosime din care se taie bucati cu o forma speciala de prajituri. Se dau bucatile de aluat prin oul ramas, apoi se trec prin susan si se aseaza intr-o tava unsa cu untura sau margarina. Se lasa la dospit 10-15 minute, dupa care se coc la foc moale, pana se rumenesc.
Daca nu exista forma speciala de prajituri, se vor face rotunde prin taierea aluatului cu paharul.