http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Poale în brâu cu brânză şi mărar
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg făină, 50 g drojdie de bere, 300 ml lapte, 150 g ulei, 3 ouă, 50 g zahăr, 200 g brânză de Dorna, 800 g brânză de vacă proaspătă, 2 legături marar, sare.

Mod de preparare: Din faina, lapte, drojdie, ulei, sare, 2 oua, 100 g zahar se prepara o coca care se lasa sa dospeasca. Se intinde cu sucitorul o foaie cu grosime de 1 cm si se taie in patrate cu latura de 14-15 cm. Branza de vaca se amesteca cu grisul fiert, separat 250 g zahar, coaja rasa de la o lamaie si zaharul vanilat se amesteca pana ce se obtine o pasta omogena, care se repartizeaza uniform pe patratelele de aluat, se unesc cele 4 colturi si se lipesc la mijloc. Se aseaza in tavi si se lasa sa creasca, se ung cu ou amestecat cu sirop de zahar si se coc la foc potrivit.