http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcinţele cu cartofi şi ţelină
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 650 g cartofi fainosi, 350 g radacina de telina, 1 mar copt, 3 galbenusuri, 50 g cascaval ras, 1 ceapa, 1 lingura de unt, 1 praf de sare, piper macinat, unt topit pentru prajit, 1/2 legatura de ceapa verde.

Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Se curata telina, se spala, se da si ea pe razatoarea mare, amestecandu-se cu cartofii.
Se curata marul si se da pe razatoarea mica, peste legume.
Galbenusurile amestecate cu cascavalul ras se toarna peste cartofi, telina si marul ras.
Separat se curata ceapa si se toaca marunt, se caleste intr-o lingurita de unt, apoi se adauga peste celelalte legume.
Se pune sare si piper dupa gust.
Se pune untul sa se incinga intr-o tigaie, se iau cu lingura portii egale de legume si se prajesc.
Cand sunt gata, se scot pe o farfurie fierbinte si se decoreaza cu ceapa verde tocata.