http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g cartofi (rezistenţi la fiert), 300 g varză acră, 1 ou, 2 gălbenuşuri, 1 lingură făină, sare, piper, 1 linguriţă chimen măcinat, unt pentru prăjit, 1 legătură ceapă verde, 200 g smântână, 1 linguriţă frişcă, 100 g unt.

Mod de preparare: Se spală cartofii, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se storc. Se toacă mărunt varza acră. Se amestecă varza cu cartofii, oul, gălbenuşurile de ou şi făina. Se condimentează cu sare, piper şi chimen.

Se topeşte untul într-o ulcică, apoi se strecoară şi se pune într-o tigaie la încins. Din compoziţia de varză şi cartofi se ia cu lingura de supă şi se formeaza plăcinţele (cât jumătate de palmă), care se prăjesc pe fiecare parte 3-4 min.

Pentru sos: se spală ceapa verde, se usucă şi se taie în ineluşe subţiri. Se amestecă frişca cu smântâna, sarea şi piperul. Se adaugă ceapa tocată. Se pun plăcinţelele în farfurie şi se acoperă cu sos.

Alături, se poate servi o salată de legume, peşte sau friptură.