http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Plăcintă macedoneană cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Un pachet de foi de placinta, 500 g iaurt, 500 g brinza de burduf iute, 500 g telemea usor sarata, 6 oua, ulei pentru uns tava, 200 g piure de spanac sau 3 legaturi de marar fin tocat (optional).

Mod de preparare: Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe asezarea foilor in tava. Intre fiecare doua-trei foi se toarna iaurt, iar intre fiecare 5-6 foi se toarna amestecul de brinza si ou. Cind se termina foile si brinza, se mai pune putin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine incins si se lasa pina cand foile de deasupra devin aurii. Atentie!Foile trebuie sa ramina lipite una de alta, nu sa fie arse, intreaga compozitie fiind onctuoasa, moale, ca de budinca.
Se serveste calda, eventual cu sos tzatziki.